ایزوپروپیل الکل، به ویژه در محلول های بین ۶۰ تا ۹۰ درصد الکل با ۱۰ تا ۴۰ درصد آب خالص، به سرعت ضد میکروب در برابر باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها است. به طور قابل توجهی، غلظت های بالاتر الکل باعث ایجاد خواص ضد باکتری، ویروس کش یا قارچ کش مطلوب تری نمی شوند.
وجود آب عامل مهمی در تخریب یا جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا با ایزوپروپیل الکل است. آب به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند و نقشی اساسی در دناتوره سازی پروتئین های غشای سلول رویشی دارد. محلول های ۷۰٪ IPA با نفوذ بیشتری به دیواره سلول که در کل سلول نفوذ می کند، تمام پروتئین ها را منعقد می کند و بنابراین میکروارگانیسم از بین می رود. مقدار آب اضافی تبخیر را کند می کند، بنابراین زمان تماس سطح را افزایش می دهد و اثربخشی را افزایش می دهد. غلظت ایزوپروپیل الکل بیش از ۹۱٪ فوراً پروتئین ها را منعقد می کند. در نتیجه، یک لایه محافظ ایجاد می شود که از پروتئین های دیگر در برابر لخته شدن بیشتر محافظت می کند. محلول ها> 91٪ IPA باکتری ها را از بین می برد، اما گاهی اوقات برای ضد عفونی کردن به مدت تماس بیشتری احتیاج دارند و شرایطی به وجود می آید که این میکرواوگانیسم ها بدون اینکه از بین بروند، در حالت خاموش قرار بگیرند. در این تجزیه و تحلیل، یک محلول ۵۰٪ ایزوپروپیل الکل در کمتر از ۱۰ ثانیه باعث از بین رفتن میکرواورگانیسم ها می شود، با این حال محلول ۹۰٪ با زمان تماس بیش از دو ساعت بی اثر است. برخی از مواد ضد عفونی کننده اسپورها را که به عنوان مواد ضدعفونی کننده شیمیایی طبقه بندی می شوند، از بین می برند.
به طور کلی، محلول ها با درجه های خلوص و غلظت های مختلف، اگر به درستی اعمال شوند، خاصیت تمیز کنندگی و ضد عفونی مفیدی دارند.
برخی از باکتری ها در شرایط نامساعد خارجی به سلول های اسپور تبدیل می شوند. نتیجه کاهش فعالیت متابولیکی، مقاومت بالاتر و مصونیت از ضد عفونی کننده های مبتنی بر الکل است. اسپورها در حالت خوابیده قرار دارند و هنگامی که شرایط دوباره مساعد شد، میکروب به حالت رویشی تبدیل شده و به طور فعال رشد می کند.
ایزوپروپیل الکل ممکن است به طور متناوب در برابر قارچ موثر باشد اما در برابر اسپور قارچ موثر نیست. درمان کپک و قارچ به طور کلی مشکل رطوبت در نظر گرفته می شود. استفاده از یک پاک کننده سطح ممکن است تأثیر کمی در از بین بردن قارچ داشته باشد. سفید کننده و پراکسید هیدروژن بیشتر با شیوع کپک و قارچ مرتبط هستند.
بخار الکل ایزوپروپیل نسبت به هوا متراکم تر و قابل اشتعال است و دامنه اشتعال آن بین ۲ تا ۷/۱۲ درصد در هوا است. باید آن را از گرما و شعله آزاد دور نگه داشت. گزارش شده است که تقطیر الکل ایزوپروپیل بر روی منیزیم باعث تشکیل پراکسیدها می شود که ممکن است پس از غلظت منفجر شود. از مضرات ایزوپروپیل الکل این است که این ماده تحریک کننده پوست است، بنابراین استفاده از دستکش محافظ توصیه می شود. از عوارض خوردن ایزوپروپیل الکل، مسمومیت و مشکلات تنفسی است.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید